Учители в Глухар пишат до парламента и министъра на образованието: Оставете директора г-н Неждат Хаджъ!

Съдът върна Ширин Хайрула на работа

 
 Колективът на училището в кърджалийското село Глухар въстана срещу връщането на поста на отстранен директор. Педагозите от ОУ „Св.св. Кирил и Методий” се обърнаха с писмо до председателя на Комисията по образование в парламента и просветния министър, в което настояват да „дадат път на българското образование” като не връщат на работа предишния директор. От писмото става ясно, че Ширин Хайрула е поела поста през 2010 година след конкурс. Няколко месеца по-късно обаче е била отстранена от началника на Инспектората по образование.
„На длъжността “директор” на училището бе назначен г-н Неждат Хаджъ, наш колега, който на конкурса се класира на точка след г-жа Ширин Хайрула. През това време, за година и половина, докато бившата директорка водеше дела за възстановяване на работа, г-н Хаджъ обедини колектива и възстанови спокойната и професионална атмосфера на работа. Усилената работа и добрия мениджмънт, които г-н Хаджъ вложи за това време възстановиха финансовите задължения на училището и превърнаха училището в място, където децата с желание учат, и ние с желание работим”, се посочва в писмото. От него става ясно още за спечелените проекти по това време, извършени ремонти и реновиране на класните стаи, тяхното оборудване и т.н.
„През този период г-жа Ширин Хайрула водеше своите дела за възстановяване и това й „усилие” се възнагради – тя бе възстановена от съда на работа. Не бихме искали да коментираме работата на съда, но това решение ще върне нещата оттам, откъдето с огромни усилия излезнахме. Безрезервно подкрепяме сегашното ръководство, открито и твърдо заявяваме, че стоим зад господин Хаджъ, защото видяхме професионализъм, добър мениджмънт, колегиалност и взаимоотношения, поставени на професионална основа.Твърдо и категорично не желаем връщането на бившата директорка Хайрула!”, завършва писмото до министъра, подписано от целия колектив на школото.
hard admin

*

Top