Учители по физическо обменяха опит в Ардино, ученици се състезаваха в Конево и Чифлик

Открит урок по физическо бе проведен в СОУ,,Васил Левски”-Ардино. Часът бе проведен под ръководството на Стефан Димов – ст. учител по физическо възпитание. На него присъстваха Войко Войнов – старши експерт по физическо възпитание и спорт в РИО-Кърджали, Бахар Реджебов – началник на отдел ,,Образование” в Община Ардино и учители по физическо възпитание от областта.
Темата на урока ,,Баскетбол. Техника. Ловене, подаване, водене на топката. Стрелба след баскетболна крачка. Учебна игра” изискваше от осмокласниците да проявят качества като концентрираност, организираност и чувство за колективизъм.
За да предизвика интереса им, в началото на часа учителят направи презентация, която бе свързана с теория за баскетболната игра като вид спорт.
Отделните съдържателни части на урока мотивираха учениците да участват пълноценно в часа.
След приключването на урока се проведе обсъждане и в него преподавателите изразиха своята положителна оценка.
 
 
Ученици от Конево и Чифлик се състезаваха в „Бързи, смели, сръчни”
 
Близо месец ученици, учители и родители на ОУ “Гео Милев” в село Конево провеждат разнообразни прояви, посветени на своя патрон – Гео Милев. Те започнаха с изложбата на майсторска фотография „От Измир до Конево” на осмокласника Беркай Изет. Продължиха с Тържествен час на класа, посветен на Гео Милев и благотворителен базар за набиране на средства за празника. Благодарение на родителите бяха събрани 140,80 лв. Бяха проведени литературен конкурс „Приятелство”, математически конкурс, конкурс за географско есе „Приносът на ЕС за просперитета на България”, конкурс за съчинение: „Моето пътешествие из Африка”, конкурс-рисунка и конкурс за родители „Майстор – кулинар”. В заключителния етап от честванията се проведе състезанието „Бързи, смели, сръчни”. Всички ученици и родителите им преживяха наситени с незабравими емоции часове във физкултурния салон на СОУ”Св.Климент Охридски” в Кърджали. Със стихотворението „Нека!” малката състезателка Есин Ерол пожела безоблачно детство на всички деца по света, а химнът на състезанието, научен специално, зареди с настроение състезатели и гости. Отборът на училището стартира с името “Радост”, а техни достойни противници бяха отбор “Усмивка” от ОУ “Максим Горки” от село Чифлик.
Само с една точка гостите победиха, но освен приятелството остана заканата за реванш на същото състезание през месец март за техния Патронен празник.
 

Елена Топалова

hard admin

*

Top