Фаворитите за евродепутатската листа на ДПС Емине Гюлестан и Делян Пеевски са номинирани и от Смолян

Фаворитите за листата на ДПС с кандидатите за евродепутати Емине Гюлестан и Делян Пеевски са номинирани и от общинските съвети в Смолян. Момчилградчанката, която е съветник във Външно министерство и народният представител са утвърдени и от областната структура.
Както вече 24rodopi.com писа, Пеевски ще бъде номиниран и от Пазарджик, а двамата с Емине Гюлестан (на снимката) ще имат номинации и в област Стара Загора. Те имаха най-много номинации и в Кърджали, за което вече писахме.
Гюлестан и Пеевски са две от осемте предложения, които смолянската структура направи за евролистата на ДПС. Другите номинации са: министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, председателят на младежката организация на движението Илхан Кючук, настоящият евродепутат Владко Панайотов, Севим Мусак – юристка от Мадан, счетоводителката Емилия Торманова – Сечкова от златоградското село Старцево и Велин Велев – икономист от община Доспат.
Номинациите за евродепутати се излъчиха на разширеното областно събрание на ДПС – Смолян, в което участваха председателите на общинските структури, младежките лидери, представители на женските дружества и народният представител Мустафа Карадайъ.
Интересното е, че Владко Панайотов, който бе номиниран на предишните избори от Кърджали, сега там няма нито един глас.
hard admin

*

Top