Феим Чаушев се поболял покрай дело за открадната кола, вдигнал кръвната захар

Бившият зам.-министър на външните работи Феим Чаушев, който бе осъден затова, че е съдействал да бъде върната открадната кола на турски бизнесмен, се поболял покрай делото. “Вдига кръвната захар, има сърдечни проблеми и е приет в болница за операция. Представил съм епикризи. Допускам, че здравето му се е влошило заради предстоящото дело”, каза вчера адвокатът му Людмил Рангелов.
Роденият в Кърджалийско Чаушев обаче държал да участва лично в процеса, за да очисти името си. Затова делото бе отложено за септември. Надеждата на съда е, че дотогава Чаушев ще се възстанови. Бившият зам.-министър от тройната коалиция бе осъден на 3 години и половина затвор заедно с Ивайло Геков, който отнесе същото наказание. Прокуратурата твърди, че на него са дадени парите за откуп за колата, която така и не е намерена. Чаушев и Геков обжалват присъдите си пред Софийския градски съд.
“Истинско нещастие е това, което се случи на г-н Чаушев. Замесил се е неволно в случая. Имал е желание да помогне на приятели, без да съзнава съставомерността на деянието”, каза адвокат Рангелов. От Турция няколко пъти му се обаждали да помогне да бъде намерена откраднатата кола. Той пък молил да го оставят. Накрая свързал доверени хора на потърпевшия бизнесмен със своя познат Геков. Чаушев не присъствал на разговорите, дори не бил в София. След арестите дадените 23 000 евро откуп са върнати на собственика. (24 часа)
hard admin

*

Top