Феновете: Тръгнахме 9 коли, пристигнахме с три! Ще посетим музея в Кърджали, на 7 март сме във Видин

„Тръгнахме от Пловдив в 9 часа сутринта, пристигнахме в 11,30. Бяхме с девет автомобила, в Кърджали пристигнахме три. Проверяваха ни около седем пъти. Тук няма ултраси, дойдохме на мирен протест. Това е поредният сценарий на гадните политици. Пускат се по медиите информации, че идваме да трошим, но тук няма провокатори, които всъщност хвърляха камъни по Джумая джамия в Пловдив. В Кърджали ни посрещнаха над 100 полицаи, а обикновените хора-с ръкопляскания. Съвсем скоро цялата истина ще стане достояние на българските граждани. За това какво се цели да се сътвори в държавата с тези дела и исканията на мюфтийството”.
Това заяви за 24rodopi една от водещите фигури в агитката на пловдивския „Ботев”-Велизар.
„Да аз съм фен, тук има много симпатизанти на други отбори, но ние сме тук в качеството си на граждани, не сме дошли да чупим”, допълни той. По думите му органите на реда изготвят профили с портрети и лични данни на всички протестиращи. Въпреки това той е убеден, че феновете няма да се откажат от каузата си. На седми март се готвят за мирен протест и във Видин.
„Аз съм майстор на спорта, бил съм по целия свят, дори в Северна Корея, но такова отношение каквото видях днес, го няма никъде. Два часа ни държаха в полицията, но колкото и учтиви да бяха се почувствахме като наркобарони. Ние сме едни обикновени граждани, които дойдоха да изразят мирната си позиция за случващото се”, заяви Димитър Несторов, който заедно с Елена Ваташка и още двама души бе задържан в полицейското управление в Кърджали веднага след влизането си в града.
„Целта им бе да ни забавят и да не успеем да пристигнем в началото на съдебното заседание. Сега ще отидем и ще посетим музея в Кърджали”, добави самата Ваташка. Тя раздаде на събралите се пред съда няколко издания на книгата „Петвековният геноцид”.
Около 50 души се събраха пред сградата на съда докато вътре се гледаше делото за собствеността на сградата на музея и прилежащата й площ.
hard admin

*

Top