Фенове на Енимехмедов се събират на 26-ти пред Съдебната палата в Кърджали

Фенове на нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов, се събират на протест пред сградата на Съдебната палата в Кърджали на 26 януари.
Фейсбук изригна в подкрепа на Октай Енимехмедов, който насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган, съобщава вестник „24 часа”. Неговите поддръжници са се обединил в групата „Съд за участниците в боя над Октай Енимехмедов” и към момента са над 11 600.
Организира се масов протест на 26 януари в много градове в страната. Заявили участие към момента са: Сливен в 12:00 часа пред Съдебната палата на Сливен.
„Нека всички от Сливен да се съберат и покажат, че сме единни”, пишат сливналии в групата.
„Габрово ще протестира! 26 януари 2013 г. в 12 ч. пред Съдебната палата!”
„Шумен също ще е част от протеста! 26 януари 2013г. в 12 часа пред Съдебната палата!”
„Кърджали също се включват в протеста! На 26 януари в 12 ч пред Съдебната палата нека да излязат всички, които искат наказания за делегатите от ДПС!”. „Хора от Крумовград също ще се включат, така че разпространявайте информацията, за да се съберем повече хора!”, се казва в съобщението.
Както първи 24rodopi писа, полицията е установила сред биячите и двама от Кърджалийско – Исмаил Кюсеюмер и Кадир Мустафов. Те ще бъдат разпитани и прокуратурата ще реши дали да бъдат подведени под съдебна отговорност. Отделно Енимехмедов ще реши дали да заведе граждански иск.
hard admin

*

Top