Фермери: Чиновници от ОДБХ ни наказват като глашатаи на тиранина Живков! А наближава Курбан Байрам!

„Безсърдечни чиновници от Областна дирекция „Безопасност на храните“ (ОДБХ) провеждат наказателни акции в Кърджалийско и мачкат бедните хора, размахвайки някакви хартийки, писани от други чиновници, които хал-хабер си нямат къде живеят. И че, ако не сме ние – работещите, нито заплати ще получават, нито рушвети“, се казва в гневно писмо на животновъди, които били глобени от служители на ОДБХ.
Вижте какво пише в писмото на фермерите до редакцията на 24rodopi:
„Натискът от ОДБХ върху производителите в тези кризисни години става по силен и по тежък. Днес, 12.10.2012 г., традиционният петъчен пазар в с. Бял извор за живи животни отново беше масово проверен. Съставени бяха актове на фермери.
С оглед на това, че наближава Курбан байрам проверките изглеждат поръчкови и ни връщат във времената преди 1989 година, когато това да се сдобиеш с „курбанлък“ и да го заколиш по традициите на религията ти, се броеше за престъпление.
Демократични служители ли са или искат да се върнат години назад и да бъдат глашатаи на тиранина Живков!?
Хората от ОДБХ в Кърджали се аргументираха със законовите разпоредбите, според които трябва да има специални пазари за търговия с животни. Законът обаче е неизпълним. И не само в община Ардино, но и в цялата област, защото трябва да се обособят много пазари почти във всички населени територии на общините, за което няма паричен ресурс.
Ние ли сме най-големите престъпници в тази държава? Преследват ни сигурно защото се опитваме с хиляди трудности да отглеждаме животни и да преживяваме по честен и почтен начин?
Това ли е правилната политика? Да ни ритат като и без това вече сме паднали от високите цени, това ли заслужаваме ние производителите?
С оглед на постоянните проверки, ние питахме и купувачите. Те отговорят по следния начин: „В годината веднъж си позволяваме да купуваме животно за курбан, това е традиция за нас, тези проверки вдигат цената и напомнят на годините през комунизма”.
hard admin

*

Top