Филм насърчава медицинските екипи на Кърджали и Комотини за най-добра реакция при спешни случаи на Маказа

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис участва в сряда в заснемането на част от 15-минутен филм по проект „Насърчаване на сътрудничеството между болниците на Комотини и Кърджали и техния персонал за най-добра реакция при спешни случаи с фокус върху пътните инциденти”.

Филмът ще популяризира дейностите по проекта, по който от няколко години работят болниците в Кърджали и Комотини. В резултат на изпълнението му се очаква да се подобри сътрудничеството между медицинския персонал на двете лечебни заведения в случай на спешни проблеми с акцент върху автомобилни катастрофи, след отварянето на ГКПП”Маказа – Нимфея” и пускането на новия участък от международния път на трансграничен коридор №9, свързващ Северна Европа и Бяло море.

„Ние имахме щастието да бъдем част от реализирането на мечтата на поколения хора от Кърджали и Комотини. С отварянето на пътя бяха свързани нашите очаквания за по-добро сътрудничество между двете страни, увеличаване на туристическия поток и задълбочаване на икономическото сътрудничество и бизнеса”, заяви инж. Азис пред екипа, работещ по българската част на филма. Що се касае до важността на реализиращия се проект между двете болници инж. Азис бе категоричен, че той е продължение на доброто дългогодишно сътрудничество между Кърджали и Комотини в различни сфери на общественият живот.

От думите на кмета стана ясно, че проектът е много важен не само за нашият град, но и за гръцкия. В изказването си инж.Азис подчерта, че кърджалийската болница има необходимия капацитет и техника най-ново поколение, за да предостави модерни здравни услуги на граждани и туристи от трансграничната зона, както и за спасяването на човешки животи.

hard admin

*

Top