Фирма „Зауба“ ще чисти Кърджали до приключване на съдебната битка „Титан“ срещу „Волф“

Фирма „Зауба” ще чисти Кърджали до приключване на войната на колосите в сметосъбирането „Титан” и „Волф”. Това съобщиха от дружеството и от Общинска администрация. Това вероятно ще продължи поне още 3 месеца.
Както вече 24rodopi.com писа, предстои Комисията за защита на конкуренцията (КЗД) да се произнесе по жалба на „Титан клинър” за 4-тата процедура, която проведе Община Кърджали.
На 4 март бе образувано производство по жалба на “Титан клинър”ООД с/у Решение № 105/04.02.2014 г. на Община Кърджали – „Сметосъбиране, сметоизвозване и поддържане на чистотата на местата за обществено ползване в община Кърджали”. Производството е по Закона за обществените поръчки.
Ще припомним, че в началото на февруари се състоя поредния сблъсък между колосите на боклука „Титан” и „Волф”. Софийското дружество „Грийн Партнърс – БКС” (свързано с „Волф” – б. р.) ще чисти Кърджали в следващите 5 години,  обяви тръжната комисия на Община Кърджали, която проведе 4-та процедура за излъчване на чистача на Кърджали и околните села. Управляваното от 49-годишния Пламен Цонков дружество надделя с по-изгодни за Община Кърджали показатели над „Титан”. Само двете дружества участваха в обществената поръчка за сметосъбиране, сметоизвозване и почистване на града. „Титан” смята, че конкурентите не са били с изрядна документация.
Междувременно в битката на колосите се включи още един играч – „Нелсен чистота”. КЗК спря с определение №334 откритото производство по жалбата на „Титан Клинър”. Аргументът е, че има дело във Върховния административен съд на друга сметосъбираща фирма –„Нелсен чистота”, която бе отстранена при един от предишните конкурси за избор на чистач, състоял се през есента. „Нелсен чистота” е завела дело във Върховния административен съд срещу решението на община Кърджали да бъде отстранена. Другите фирми са на мнение, че „Нелсен” не е била изрядна и справедливо отпаднала от състезанието.
hard admin

*

Top