Фирми водят съдебни битки за апетитни поръчки, блокират европейските помощи за 7 635 социално слаби

Доставчици на хранителни продукти блокират европейски помощи за 7635 социално слаби в областта. По договор, сключен с Агенцията за социално подпомагане, помощите трябва да бъдат раздадени до края на годината.
Партньори са Българския червен кръст (БЧК) и Областния информационен център-Кърджали. Всеки жител на областта, който през последния отоплителен сезон е взел помощ за отопление,  ще получи 38,248 кг.храни от първа необходимост.Общо ще бъдат раздадени 21 продукта.
Това обявиха на брифинг председателят на ОС на БЧК Жана Чакърова, шефът на Областния информационен център Дора Христова и Лидия Кирилова от Дирекция „Социлно подпомагане”, която е координатор на проекта.
Продуктите се отпускат за осма поредна година. Те се доставят по европейска програма и се складират в склад на БЧК. Раздават се от осем пункта в областта,като те са разположени в общинските центрове.
„Поради съдебните процедури ще започнем раздаването на продуктите в средата на януари и през февруари 2016 г., ако приключат делата. На този етап имаме готовност да складираме само леща, спагети, брашно и компоти, чиито доставки не са обжалвани пред съда”, посочи Жана Чакърова.
От Дирекция „Социално подпомагане” са предоставили списъците с хората, имащи право на помощ на БЧК. В община Ардино те са 1059, в община Джебел – 675, в община Кирково -1377, в община Крумовград – 935, в община Кърджали – 2059, в община Черноочене – 663 и в община Момчилград -797.
Областният информационен център е натоварен със задачата да информира гражданите за началото на раздаването на помощите,местоположението на пунктовете и условията.Той ще обучи и доброволците, които ще се нагърбят със задачата да обслужат нуждаещите се социално слаби жители на областта.
Снимка: Георги Кулов
24rodopi.com
hard admin

*

Top