Фирми от Стара Загора и Девня искат 3-ти етап на „Арпезос-Север”, строителят ясен до края на декември

До края на месец декември ще ясен строителят на третия етап на парк „Арпезос-Север” в Кърджали. Във вторник бяха отворени офертите за изпълнител на мегапроекта. Технически предложения бяха направени от три фирми и консорциуми. „Ардастрой” ООД, „Ел. изграждане” и „Караман” са включени в Обединение „Арпезос”. В тръжната процедура участват и ДЗЗИ „Арпезос-Север 2013″, в което влизат фирмите „Пътстрой”-Стара Загора и „Девня трейд”. Оферта за изпълнител на обществената поръчка направи и „Устра Холдинг” АД.
Най-рано до 20 календарни дни ще бъдат ясни и ценовите предложения на участниците в търга.
Припомняме, че договорът по проекта беше подписан на 20 май т.г. Проектът „Изграждане на парк „Арпезос-Север” – ІІІ етап и рехабилитация и реконструкция на тротоари в гр. Кърджали” е на стойност 5 012 248 лв. и се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. по схема „Зелена и достъпна градска среда”.
В рамките на 24 месеца се предвижда изграждане на парка, рехабилитация и на тротоари по бул. „България” и въвеждане на енергоспестяващо улично осветление от кръстовището с ул. „Булаир” до кръстовището с улица „Отец Паисий”, реконструкция на тротоари по бул. „България” и ул.”Миньорска” с обхват от кръстовището при магазин „Гейк” до ул.”Булаир” и прилежащите им терени по плана на Кърджали.
 
На снимките:
Отварят офертите за изпълнител на мегапроекта
Общинските съветници от БСП и ДПС-Милан Миланов и Расим Муса присъстваха на отварянето на офертите
hard admin

*

Top