Футболистите на Езиковата смачкаха всички и станаха областни шампиони

Без нито една загуба отборът на ГПЧЕ „Христо Ботев” завоюва титлата-шампион на Областното първенство по футбол. Зрителите на стадион „Горубсо” в Кърджали се насладиха на професионалната игра на футболистите от Езиковата, които спечелиха финала.

Възпитаниците на учителя по физическо възпитание и спорт Мариана Благойевич разгромиха на полуфинала връстниците си от СОУ „Никола Йонков Вапцаров” гр. Момчилград с 3:0., а на финала и отбора на СОУ „Васил Левски”-Крумовград със същия резултат.

Мачът беше много оспорван и отборът на Гимназията остана с човек по-малко с изгонването на Даян Карев, но това не попречи на голмайсторите Дамян Чаушев, Павел Замфиров и Димитър Александров да оберат овациите на публиката и признанието за майсторските си футболни умения.

Звездният отбор на Езиковата гимназия се класира на зонални състезания и ще представя област Кърджали през пролетния футболен сезон.

Успехите на младите футболисти не са случайни. Голяма част от момчетата тренират в свободното си време в клуб „Футболни таланти” и клуб „Моят футболен клас” по проект „Успех”, където треньорът на отбора Радю Радев и учителят Бирол Садула им разкриват тайните на този колективен спорт. Футболистите се възпитават в отговорно отношение към поставените задачи и споделят, че спортът им помага в по-доброто реализиране както в училище, така и на игрището.

24rodopi.com

 

hard admin

*

Top