Хазартен бос „надъхвал” за спонсорство на „Арда” – разстрелян от футболната мафия?

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц и еврокомисарят Оли Рен бяха сред участниците, които изиграха демонстративен футболен мач на 8-хилядния стадион „Йозеф Мариен Сент Гилис” в Брюксел. Срещата бе и в памет на разстреляния в София собственик на букмейкърски къщи Йордан Динов. Футболният мач се е състоял след дебат в белгийската столица във връзка с черното тото и уреждането на футболни мачове в целия свят с цел извличане на нерегламентирани печалби. В доклада на организаторите на дискусията категорично било подчертано, че Динов е бил убит заради активните си действия срещу незаконните залагания и борбата с футболната мафия.
„Конкуренцията движи прогреса, а в момента 85% от световните залози се правят онлайн. Чрез този метод на залагания и конкретно-planetwin365.com се осигурява на клиентите: европейско качество на услугите, липса на банкови такси, високи коефициенти и удоволствието да премериш сили с играчи от цял свят”. Това каза в последното си интервю приживе убитият преди 18 месеца хазартен бос Йордан Динов. То бе за 24rodopi.com и за всекидневника “24×7 Родопи”.
„Тук хората залагат много. Разбират футбола. Кърджалийци ще могат и да спонсорират аматьорския спорт в региона, респективно и любимия „Арда”, получавайки едновременно с това наслада както емоционална, така и финансова от онлайн залагания в глобалната мрежа. Планетуин 365 е нещо бъдещето в този бранш. Политиката на букмейкъра гарантира 98 на сто възвращаемост на постъпленията в регионалните си центрове, както и заделяне на част от печалбите за спонсориране на аматьорския спорт. Залозите се правят единствено в интернет. Ролята на информационния офис, било в Кърджали, било в друга точка на България, е да помогне на играчите в съставянето на собствен акаунт, чрез който се извършват залаганията, като всеки един желаещ може да отвори собствена сметка в него. Кърджали е третият град в страната след Благоевград и Петрич, където се открива център на австрийския букмейкър”, заяви тогава Динов.
„Съгласно законите на ЕС и България всеки залог е търговска сделка, а чрез planetwin365.com тя се сключва в Австрия. Компанията залага на изключителна прозрачност, разполага с всички необходими разрешителни за извършване на подобна дейност. Благодарение на сигнал от нейните италиански офиси до прокуратурата на Апенините се проведе разследване за уговорени мачове”, допълни хазартният бос.

Един от попадналите под лупата на властите в Италия тогава бе и футболистът Джузепе Синьори.

hard admin

*

Top