„Хармони 2012” прехвърлило ОЦК на ПИБ, металурзите: Банката само продава, няма добри намерения

Дружеството „Хармони 2012″, което изкупи почти всички активи на ОЦК, е прехвърлило новите си придобивки на Първа инвестиционна банка, съобщиха днес бивши металурзи. Сделката притеснява работниците, които нито са си получили заплатите, нито пък виждат инициативи, които да показват, че ще има рестарт на производството.
„Хармони 2012″ беше регистрирано малко преди съдия-изпълнител да започне да разпродава активите на Валентин Захариев. Последният обжалва всицки извършени продажби.
„Банката само продава, гледа да прибере повече пари. Самите кредитори на Захариев си правят номера, от които губещи накрая ще се окажем само работниците, защото, въпреки, че печелим делата в съда, ще се окаже, че няма с какво да ни се плати”, заявиха от инициативен комитет на металурзите, който настоява в сряда от 10 часа пред паметника на Васил Левски в Кърджали да бъдат подновени протестите.
 
На снимката: На 16 октомври 2012 г. представители на “Хармони” и ПИБ дадоха обещание пред Бойко Борисов, че скоро ще рестартират производството и ще открият нови работни места. 130 дни по-късно положението е много тъжно – металурзите са гладни и отчаяни, а в ОЦК си играят на “купувам-продавам”
hard admin

*

Top