Хасан Азис въоръжи Кърджали със 7 тона бойна слава

Кметът обеща още изненади и за „Арпезос-Север”
След артилерия, кметът Хасан Азис въоръжи Кърджали и с военновъздушно оръжие. Във вторник дългоочакваният боен изтребител „МИГ”-21 пристигна в града. Корпусът на машината вече е поставен на бетонния постамент в парк „Простор”, а до петък ще бъдат монтирани крилата. До десет дни пък се очаква да се приключи с боядисването на машината, както и да бъде оформена площадката. Тогава е предвидено и официалното откриване на атракцията, тежаща 7 тона.
„Много усилия ни костваха това да се случи и ние да получим от Министерството на отбраната като дарение този самолет. Лично съм ходил до поделението, за да го видя предварително. Държах точно на този модел и настоявах основните прибори в кабината да бъдат запазени. Сега кърджалийци ще могат да станат свидетели как се сглобява такава бойна машина. Освен атракцията обаче, с това съоръжение искаме да допринесем за патриотичните нагласи сред подрастващите. Аз не крия, че от малък съм почитател на самолетите и затова бях толкова настоятелен да докарам в Кърджали летателна машина. Този самолет е част от нашата история и всяко едно посегателство върху него ще бъде вандалски акт срещу нея”, заяви кметът на Кърджали Хасан Азис.
Изтребителят е произведен през 1982 г., а до октомври миналата година е бил още в движение. Тепърва неговата история и участия в мисии ще бъде разказана по време на официалното откриване на платформата с новата придобивка. Градоначалникът загатна пред медиите, че е подготвена още една подобна изненада за кърджалийци по време на изграждането на следващия етап на парк „Арпезос-Север”.
Припомняме, че кметът бе инициатор в парка да бъде поставено артилерийското оръдие.
 
Отец Петър: Ако не отворят „Маказа”, го пускаме
 
„Насочете го към Маказа, за да бомбардираме, ако не отворят пътя”, каза в типичен стил отец Петър Гарена, който дойде изневиделица докато кранът поставяше изтребителя на платформата. Духовникът старателно огледа бойната машина, след което констатира: „Махнали са петолъчката, що така се излагат нашите хора?!”.

—————————————————————–
Продаваш старата си кола? Покажи я на 1.2 милиона души!

hard admin

*

Top