Хасан Азис: Заинтересовани сме от корейски инвестиции край Арда

Посланик Шин Менг-хо за два дни в Кърджали и Момчилград
„Регионите на Европа, включително и Кърджали, се отварят към Република Корея. Обсъждахме въпросът на пленарната сесия на Комитета на Регионите на Европейския съюз. Ние сме заинтересовани корейски инвестиции да влязат в община Кърджали. Градът ни има добри комуникации с пристанища на Черно и Бяло море, което го прави притегателен център за бизнеса”, заяви при посрещането на посланика на Република Корея тук Н.пр.Шин Менг-хо кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той подчерта, че това е втора среща и че за доброто партньорство, сериозна роля играе председателят на парламентарната комисия за сътрудничество между България и Корея Лютви Местан.
„Градът ни има проект за индустриална зона и е газифициран, което ще улесни създаването на промишлени предприятия. В града вече има чуждестранни инвестиции на френската компания за производство на пневматични цилиндри “Серта” и на турската фирма за изработване на изделия за автомобилни изделия “Теклас””, заяви Хасан Азис. Той прояви интерес към корейските технологии за битови отпадъци.
Кметът изрази желание за побратимяване на Кърджали с община от Република Корея. „Пред сградата на нашата община има свободен пилон и на него можем да поставим флага на Вашата страна”, каза кметът. Той изрази и надежда кърджалийски тютюни да пробият на пазара в Корея.
Н.пр.Шин Менг-хо подчерта, че е от пет месеца в нашата страна и посещава различни региони, за да се запознае с тях. Има потенциал за коопериране с България в редица области, отбеляза дипломатът.
Извънредният и пълномощен посланик на Република Корея у нас Н.Пр. Шин Менг-хо е на двудневно посещение в Източните Родопи. Той посети завода за каучукови изделия за автомобили „Теклас”, предприятието за преработка на тютюн „Кърджали-Табак” и Регионалния център за управление на битови отпадъци.
В четвъртък дипломатът ще посети община Момчилград по покана на кмета Акиф Акиф. Шин Менг-хо ще проведе среща с ръководството на общината. Той ще се запознае с реализираните проекти през последните години, както и с бъдещите намерения на местната власт за подобряване на бизнес средата. На срещата са поканени представители на местния бизнес за създаване на контакти и партньорство с Република Корея.
hard admin

*

Top