Хасан Азис кани всички на хепънинг „Вода и енергия” в Градската градина

Община Кърджали кани всички жители и гости на града да се включат в хепънинг в Градската градина под мотото „Вода и енергия”. Кметът на общината инж. Хасан Азис и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова ще открият общоградския празник по повод Световния ден на водата – 22 март.
Както вече съобщихме, събитието ще се състои от 12.00 часа, в Градската градина пред Паметника на Освободителите. Организатори на проявата, която в Кърджали  ще премине под надслов „Вода и енергия”, са МОСВ, Басейнова дирекция за управление на водите в Източнобеломорски район-Пловдив и Община Кърджали.
Инициативата се провежда в рамките на Националната кампания на Министерство на околната среда и водите под надслов „Всяка капка си струва”. Световният ден на водата винаги е бил отбелязван подобаващо, но за първи път тази година градът ни ще бъде център на голяма част от проявите, посветени на празника.
Той ще започне в 11.00 ч. с Поход на водата, в който ще се включат ученици от екоклубове към училищата в Кърджали и областта и членове на Детски и Младежки парламент към ОДК. Те ще изминат разстоянието от кв.„Възрожденци” до Градската градина по новия мост над река Арда. Пред Паметника на Васил Левски в шествието ще се включат Първи детски гвардейски отряд и Детски мажоретен състав.
В събота Градската градина ще се превърне в своеобразна сцена на детското творчество и умения. По алеите на парка ще бъдат оформени кътове, където участниците в Похода на водата  ще представят различни материали, свързани със Световния ден на водата.Любознателните ученици ще могат да участват във викторина за водата, любителите на детското творчество ще се включат в артработилница с отпадъчни материали, а почитателите на фотографското изкуство ще могат да разгледат изложбата на Клуба по фотография към Обединен детски комплекс посветена на водата.
hard admin

*

Top