Хасан Азис към зам. областните управители: Заедно да „размразим“ стопираните от ГЕРБ проекти!

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис се срещна днес със зам.областните управители на област Кърджали Назми Мюмюн и Муса Сеидахмед. На състоялата се по покана на кмета среща присъства и зам.- кметът Елисавета Кехайова.
„Протоколът може да не изисква подобен род срещи, но за нас тя е важна, тъй като се надяваме на добър диалог, комуникация и координация с областна администрация.Този синхрон в работата между двете институции ще бъде в интерес на хората“, подчерта инж.Азис.
Като „най-добрия” пример за резултатите от липса на диалог между двете институции, помещаващи се в обща сграда, кметът посочи недовършения информационен център. Той не скри и сантимента си към позицията зам.областен управител, тъй като преди години също е заемал този пост.
Инж.Азис запозна зам.областните управители с проектите с осигурен европейски ресурс, които реализира Общината. Той изрази надежда, че съвместно с областния управител Бисер Николов ще успеят да „размразят” стопираните от предишната власт проекти за ремонт на магистралния водопровод, строителство на нов мост над р.Арда (от кв. „Възрожденци“ към Крайно село), Информационния център на Общината и др.
Зам.областния управител Назми Мюмюн благодари за поканата и изрази надежда, че със съвместните усилия на община, област, народни представители от региона и представители в централната изпълнителна власт може да се осигурят по-добри възможности за подобряване живота на хората. Приоритетен е въпросът за осигуряване на работа и поминък за местните хора, посочи Назми Мюмюн.

hard admin

*

Top