Хасан Азис: От 6 септември 1885 година до днес и завинаги Обединението ще се изписва с главна буква в българската история!

„От 6 септември 1885 година до днес и със сигурност завинаги, обединението на изкуствено разделените български територии ще се изписва с главна буква в българската история. В нея се крият  поривът и устремът на хиляди хора да защитят себе си, да защитят името и правото си да бъдат българи и заедно да решават и градят съдбините на Отечеството си”, това заяви в празничното си слово кметът на Кърджали инж.Хасан Азис по време на тържеството в градската градина по случай 129-годишнината от  Съединението на  Княжество България с Източна Румелия.

Тук бяха вр. и. д. „областен управител” Назми Мюмюн, зам.-директорът на полицията Боян кехайов, кандидати за депутати.
Датата 6 септември има смисъл само тогава, когато ежедневно отстояваме свободата на разума и душата си, гордеем се с произхода си и живеем с убеждението, че всеки от нас трябва да бъде по-добър от вчера, отбеляза още кметът на Кърджали.
„Поуките от Съединението са да имаме върховна национална кауза като предците си, защото само това може да ни обедини и да направи България развита европейска държава”, сподели възрастен родопчанин, който бе довел на празника и 8-годишния си внук.

24rodopi.com

hard admin

*

Top