Хасан Азис прави първа копка на „Перперикон – дом на богове и хора“

Проект „Перперикон – дом на богове и хора” стартира във вторник – 30 юли, от 11 .00 часа, с първа копка в археологическия комплекс. Началото на подобряването състоянието на комплекса, с което се цели ръст на пазарния дял на туризма, както и увеличаване на капацитета на заетите в отрасъла, ще даде кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
Врамките на проекта ще бъдат извършени следните дейности: опазване и укрепване на Археологически комплекс „Перперикон”; рехабилитация и укрепване на посетителска пешеходна мрежа  в района на Акропола, на Свещения дворец и Скален проход към Свещения дворец; изработване на холографски изображения; интерпретационна възстановка на „Винено – огнен обряд”; изработване на рекламни и информационни  материали ипровеждане на промоционално събитие; изработване на маркетингова стратегия на Археологически комплекс „Перперикон” ; създаване на виртуална музейна експозиция  на Археологически комплекс  „Перперикон”; обучение на екскурзоводи и аниматори в туризма.
Стойността на проекта е 3 844 099, 61 лeва, като съфинансирането от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие е 3 225 334, 12 лв.
Продължителността на проекта е 24 месеца.
hard admin

*

Top