Хасан Азис представи „бюджет на инвестициите”, Кърджали с проекти за 150 млн. лв.

Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и заместниците му Мухаррем Мухаррем и Юсеин Ахмед обсъдиха с групата съветници от ДПС проекта за Бюджет 2014 г. Кметът представи рамките на проектобюджета, който е за близо 37 милиона лева. За 52 млн. лв. пък са подписаните договори по оперативни програми за 2014 г.
„Това дава основание да определим бюджета за 2014 г. като „бюджет на инвестициите”, каза той. Общината има проектна готовност за обекти за над 150 млн. лв., за част от които кметът се надява да осигури финансиране до края на годината по оперативни програми или Националния бюджет.
Общинските съветници  поставиха въпроси, свързани с водоснабдителните групи, надземната инфраструктура, уличното осветление, детски и спортни площадки. Част от направените предложения вече са включени в Проектобюджета. Те са били поставени и на общоселските събрания с кметския екип, на които са присъствали и съветниците от съответните райони.
Проектобюджетът беше подкрепен от групата съветници от ДПС, тъй като при разпределението на средствата  между отделните райони е намерен баланс.
 
hard admin

*

Top