Хасан Азис: Ще запомним Яшар Шабан като голям радетел за демокрация и за толерантност между етносите

„Яшар Шабан е присъствал активно в обществения живот на нашия град. Той е един от учредителите на Движението за права и свободи в област Кърджали. Ще го запомним като голям радетел за демокрация и за толерантност между етносите, като безспорен авторитет, с когото мнозина се консултираха и съобразяваха. Той се отличаваше с мярка и чувство за баланс, търсеше разбирателството и общата градивна воля. Като човек и личност носеше индивидуална и обществена нравственост и се характеризираше с личната си почтеност и доброта.
През последните години съдбата не беше благосклонна към него – загуби дъщеря си, преди десетина дни и съпругата си. Той ни напусна на 23 декември 2013 г., на 61 годишна възраст.
Кърджали се присъединява към мъката ви и скърби заедно с вас за тежката загуба Поклон пред паметта му!”, се казва в съболезнователен адрес, изпратен от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис до близките на Яшар Шабан.
На погребението днес присъстваха кметът на Кърджали Хасан Азис, депутатите от региона Ердинч Хайрулла и Мустафа Ахмед, областният лидер на ДПС Бахри Юмер, кметове на общини, председатели на общински съвети.От София пристигнаха депутатите Рушен Риза и Мустафа Карадайъ. Венци изпратиха почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на ДПС Лютви Местан.
От свое име и от името на всички жители на община Кърджали изказвам най-дълбоки и искрени съболезнования по повод кончината на нашия съгражданин Яшар Шабан, заяви кметът.
Яшар Шабан е бил депутат в VІІ-то Велико Народно събрание за изработване и приемане на новата Конституция на Република България след демократичните промени от 10 ноември 1989 година, зам.-кмет на община Кърджали през мандат 1991 – 1995 г., управлявал е Центъра за неправителствени организации в Кърджали. В периода 2000-2002 г. е бил заместник на Националния омбудсман.
hard admin

*

Top