Хасковският протест: „В България само мафията е организирана”!

Около 150 души излязоха в Хасково въпреки дъжда да протестират против монополите и правителството. Днес прави впечатление, че освен че хората бяха повече, бяха и по-накъсани и по-гневни. Още едно нещо направи впечатление на днешния протест в Хасково: ако вчера виковете и нападките бяха повече срещу ЕРП-тата, днес бяха основно против правителството и лично срещу премиера Борисов.

Протестът започна в 17,00 часа пред сградата на областната администрация. Под звуците на химна, с развети знамена и плакати протестиращите обсипаха с гневни викове областната управа, като представител на държавната администрация в града.

Чуха се възгласи: Държавата ни ограбва, изпива ни кръвта” и „В България е пълен хаос, само мафията е организирана”.

От естрадата на централния площад се чуха предложения протестът да се обърна и срещу ВиК-дружеството, както и да се създаде инициативен комитет, който да представя исканията на недоволните на по-високо ниво и протестът да придобие по-организиран вид. Това обаче ще се решава тепърва.

Половин час по-късно протестиращите отидоха пред сградата на EVN в Хасково, където отново с викове „Мафия” поискаха оставка на кабинета и заявиха, че „всеки ден ще е така до победата”.

hard admin

*

Top