Хафизе на „кроше” от Олимпиадата в Китай

 Републиканското първенство по бокс за жени и девойки ще е най-важният турнир за тази година за кърджалийския талант Хафизе Осман. От състезанието в Русе ще зависи дали шестата в света ще вземе квота за Летните олимпийски игри за младежи в Китай.

Хафизе ще се състезава в категория до 51 килограма. Само преди ден тя се завърна от лагер с националния отбор в Белмекен. Под ръководството на треньора Павел Сяров нашето момиче е направило няколко спаринга с по-тежки от нея противнички, заяви за 24rodopi мениджърът на „Арда Бокс” Стоян Узунов. „Хафизе се е справила много добре, сподели впечатленията си с мен треньорът на националите”, допълни Узунов.
Квотите за Олимпиадата трябваше да бъдат определени на турнира за Купа „Странджа”, но от Федерацията са решили в него да не вземат участие девойки.
Тимът на „Арда” проведе в четвъртък генерална репетиция преди старта на пролетния сезон с отбора на „Хасково”. Приятелските срещи се играха в залата на „Арда” в спортния комплекс „Арпезос”. Младите боксьори на Кърджали стартират сезона с републикански турнир от 5 март в Бургас.
 
48 слагат ръкавици за „Спорт в свободното време”
 
48 момичета и момчета ще тренират бокс в „Арда” в продължение на шест месеца. Проектът „Спорт в свободното време” е финансиран от Министерството на физическото възпитание и до момента желаещи да сложат ръкавиците има от ученици от две школа в Кърджали. За всички тях има необходимата екипировка, заяви мениджърът на „Арда” Стоян Узунов.
 
 На снимките:
-Синьо-червен сблъсък на ринга-„Арда” vs. „Хасково”
– Все повече момичета се запалват по мъжкия спорт
hard admin

*

Top