Хафизе на подпис от Европейско първенство!? Треньорът: Помогнете да открием майка й – Калбие Халилова

Подпис от родител може да коства кърджалийско участие на Европейското първенство по бокс за девойки в полския град Владиславово. Както вече 24rodopi съобщи, 15-годишната Хафизе Осман получи повиквателна за националния отбор. Талантът на „Арда Бокс” трябва да се присъедини към селекцията на треньора Павел Сяров в базата на „ЦСКА”. За да излезе от страната обаче, момичето трябва да има пълномощно от родител. Точно това пък може да се окаже пречката за Хафизе. Майката на състезателката живее в Турция, но от 5 месеца момичето нямало връзка с нея, която пък се осъществявала само по скайп. За подобен документ властите изискват подписи и от двамата родители. Европейското първенство започва на 4 ноември.

„Дано всичко да мине без проблеми и в съответните срокове. От страна на бащата на Хафизе няма пречка за заминаването й, сигурен съм, че и майка й няма да има нищо против, но просто трябва да я открием. Затова моля, ако някой от роднините й знае координатите й, да ни съдейства. Нека да ни помогнат, ако могат и изселническите организации. Майката на Хафизе се казва Калбие Алиева Халилова, родом от Широко поле. В момента живее в Измир.

Това е шанс, който Кърджали не е имал от много време-свой участник на подобен спортен форум. Вече подадохме документи за издаване на международен паспорт чрез бърза поръчка. От федерацията пък са платили билетите и престоя на състезателката ни, но цялото й участие зависи от един подпис”, коментира мениджърът на „Арда” Стоян Узунов.

В момента той и 9 юноши на отбора са на състезание в Ямбол. Там се провежда турнира за Купата на страната за кадети. Състезателите ни Николай Йовчев и Тулунай Емин победиха своите съперници в първия ден от надпреварата. За съжаление, Еркан Сеид отпадна от вицеевропейския шампион още в първия кръг. Малшанс сполетя и Елиян Спиров в категория до 66 кг. Момчето водеше по точки, но в края на втория рунд извади раменната си става и мачът бе прекратен.

Турнирът продължава, а нашите са с реални шансове поне за два медала.

Жельо МИХОВ

hard admin

*

Top