Хемороиди спасиха поста на Беширов?

Хемороиди са вкарали в болница кмета на Неделино Стоян Беширов, съобщиха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.
Както вече писахме, делото за отстраняване от длъжност на градоначалника бе отложено от Окръжния съд в Смолян поради неявяване на Беширов. Неговите адвокати представиха болничен лист, според който кметът е постъпил на лечение в столичната болница. Той обаче е с дата 10 ноември, а в него не се чете нито диагнозата, нито името на лекаря, който го е издал. Това накара съдът да назначи съдебно-медицинска експертиза, която да даде заключение за здравното състояние на Беширов.
Не бе даден ход и на другото дело-срещу зам.-кмета Румяна Караиванова. Тя беше в съдебната зала и показа трудов договор, подписан от Стоян Беширов, от който става ясно, че от 8 декември е освободена от длъжността зам.-кмет и назначена за секретар на Община Неделино.
Беширов е бил в платен годишен отпуск до 10 декември. Прокуратурата поиска да се запознае на какво основание, кметът по време на отпуск прави рокади в общината. В съдебното заседание стана ясно, че в момента той е назначил за временно-изпълняващ длъжността кмет Фанка Георгиева. Според спецпрокурорът Лилия Симеонова обаче, има сигнал, че именно Георгиева е оглавила инициативен комитет в Неделино за „организиране на митинги, демонстрации и стачки в полза на обвиняемия Стоян Беширов срещу прокуратурата”. Тя заяви, че ще подготви и изпрати сигнал по реда на НПК до областния управител на Смолян и до Общинския съвет в Неделино, Беширов да бъде отстранен от длъжност. Симеонова допълни, че обвинението работи съвместно с други държавни органи и по получени нови сигнали за нарушения и по други обществени поръчки, като ще има и нови обвинения.
„До момента са разпитани 36 свидетели. Събират се доказателства за нарушения по още 11 обществени поръчки. Делото ще стане много обемно. Извършват се проверки в НАП, АДФИ и други институции, продължават да постъпват сигнали от граждани,  управители на фирми и др. Изброени са лицата в чиято полза са се сключили тези поръчки”, допълни прокурорът.
24rodopi.com
hard admin

*

Top