„Хилтън” прие 700 в нощта на ардинци в Бурса

Гюнер ШЮКРИ

Делегация от община Ардино, начело с кмета Ресми Мурад, взе участие в 15-та годишна „Вечер на ардинци” в Бурса. Визитата беше по покана на ръководството на Сдружението за култура и сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци).

Празничната вечер, провела се в петзвездния хотел „Хилтън”, чийто собственик е с ардински корен, събра на едно място над 700 ардинци. На нея са присъствали министри, депутати и кметове от Бурса, както и много бизнесмени с ардински корени, изселили се между 50-те и 90-те години на миналия век.

По време на визитата, ардинската делегация проведе поредица делови срещи със земляци-изселници, бизнесмени и политици за взаимно сътрудничество в областта на културата, образованието и спорта.

„Имахме среща с кметовете на Голямата Община Бурса Реджеб Алтепе и на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей, така също с Ерджан Юзел – главен секретар на Голяма Община Бурса и председател на Изпълнителния съвет на Платформата на общинските секретари в Турция”, каза Ресми Мурад. Групата е посетила заводите на „Дурмазлар Холдинг”, основан от покойния Али Дурмаз с корени от с. Песнопой, произвеждащи трамваи, вагони и много други машини за тежката индустрия.

„Проведохме ползотворен разговор и с Айдън Йълмаз, един от най-успешните ардински бизнесмени в Бурса, който вече конкурира и фамилията Дурмазлар”, допълни Ресми Мурад.

 

На снимките:

Ардинската делегация беше приета от кмета на побратимената община Нилюфер Мустафа Бозбей

Кметът Ресми Мурад подари картина с родопски сюжети на Юсеин Дурмаз, генерален директор на „Дурмазлар холдинг”

hard admin

*

Top