Хитовият сериал „Kuzey Güney“ тръгва по Бтв

Един от най-добрите турски сериали в последните години (създаден през 2011-та година) ще се излъчва по БТВ. Сагата „Kuzey Güney” (вижте видеото – вдясно) беше от най-гледаните и в Кърджалийско, а сериалът беше пуснат и в Интернет с български субтитри.
Това е историята на двама братя Kuzey и Güney. Kuzey (на турски означава Север), ролята се изпълнява от Къванч Татлуту („Перла” и „Забранения плод”)  е смел но безразсъден, бунтар, трудно овладява гнева си, безстрашен, не търпи несправедливост, нетърпелив и често юмрукът му говори вместо него.
Güney (означава Юг) е негова противоположност. Той е спокоен, търпелив, не действа без да мисли, работлив, но и страхлив. Единственото общо между двамата е любовта им към Джемре – момичето, в което и двамата са влюбени.
Един ден преди Гюней да се яви на изпит за университета, Кузей се е подготвил да признае на Джемре за любовта си към нея. Но тогава той разбира, че тя вече е направила своя избор, а именно да бъде с Гюней. Развоя на събитията в онази нощ остава в тайна и става причина пътищата на двамата братя да се разделят.  След случилото се, Кузей влиза в затвора, а Гюней е приет в университета и пред него се разкриват нови хоризонти.
Четири години по-късно Кузей е освободен, но продължава да носи в себе си дълбоките следи на преживяното в затвора и тежестта на несправедливостта на раменете си. Когато се завръща у дома, всичко се е променило. Гюней и Джемре правят планове за сватба. Същевременно Гюней следва пътя, който ще го отведе до мечтания богат живот. Със завръщането на Кузей всичко, което дотогава е вървяло по план, се променя.
В сериала може да се види как действа турската мафия, как крадат богатите… Как пее Татлъту, как се боксира…
По БТВ ще се излъчва цензурираната версия на сериала, а в Интернет могат да се изгледат всички диалози на Къванч Татлъту, които са разбираеми и за невладеещите турски език.

 

hard admin

*

Top