Ходжа не помни кюфтета или риба е ял на първата среща и… остана без булка

Обявиха брак с туркиня за фиктивен заради позабравени „паметни” събития
 
Властите в Кърджали се „престарали” в опит да покажат какво значи външна граница на Европейския съюз. Миграционната служба обяви брак между родопски ходжа и туркиня за фиктивен защото… двамата похапнали „различни ястия” по време на първата си официална среща.
Тя се състояла в дома на жената в Турция. По време на интервюто пред отдел „Миграция” в Кърджали мъжът от крумовградско село посочил, че му било сервирано „турски чай, супа, салата и голяма риба”, докато според спомените на съпругата му менюто било „турски чай, супа, кюфтета, пилаф и малки пържени рибки”, разкриха за 24rodopi.com полицейски източници. Несъответствие в отговорите имало и при обстоятелството дали след това двамата са се разхождали сами в града или с придружители, както и къде е спала тогавашната кандидат-булка-в спалнята със сестра си или в хола „на големите дивани”. Тези и други противоречия били достатъчни за началника на група „Миграция” към Областната дирекция на МВР в Кърджали да откаже разрешение за продължително пребиваване в страната на турската гражданка З.М.
Двамата с българския гражданин Ш.М. се запознали през 2010 година. З.М. имала вече един брак зад гърба си, но нямала деца. През 2012 година двамата, заедно с роднини, извършили религиозния обред „нишан” (годеж), а няколко месеца по-късно сключили брак в Турция, като на сватбата им присъствали 200 души.
След решението на миграционните власти, турската гражданка отнесла казуса пред съда в Кърджали. В крайна сметка административните магистрати счетоха, че не са налице съществени противоречия относно „паметните” за двамата събития преди брака и отмениха отказа за даване на разрешение за продължително пребиваване на чужденката и върнаха преписката за ново разглеждане при началника на група „Миграция” към дирекцията на полицията в Кърджали.
24rodopi.com
hard admin

*

Top