Хората на Първанов с цел: 16 000 „леви“ избиратели в Кърджалийско

Лидерите на АБВ в Източните Родопи се оплакаха: От БСП ни мачкат!
За оказан психологически натиск върху симпатизанти на АБВ в Източните Родопи от страна на партийните ръководства на БСП алармираха членовете на инициативната група за региона по време на представянето си пред медиите в Кърджали.
„Оказва се натиск върху наши симпатизанти от партийните ръководства на управляващите партии. За голямо съжаление натиск се оказва и от висши ръководители от областта. Искам да предупредя най-добронамерено моите приятели от политическите ръководства: Умният политик никога не затръшва вратата, защото е възможно вратата да се обърне и да го удари някъде по носа. Никога това не бива да се прави в политиката. Не можеш да заплашваш хората в личностен план, а ние имаме информация за такива действия”, заяви Ангел Коджаманов, бивш председател на БСП и областен управител по време на управлението на тройната коалиция.
Думите му бяха потвърдени и от другия член на инициативната група на АБВ за Кърджали и член на ръководството на гражданското сдружение Бойка Арабаджиева. По думите й следели техните срещи и разговори и хората, които влизали в контакт с тях били посочвани в публичното пространство, че принадлежат на АБВ.
Освен Коджаманов и Арабаджиева, в Инициативната група на АБВ за Кърджалийска област влизат още Димитър Шереметев – бивш директор на ОД на МВР в Кърджали, доц. д-р Дора Щерева – бивш заместник-директор на филиала на Пловдивския университет в Кърджали, Венелина Милушева – адвокат и Слав Георгиев – IT-специалист.
Идеята ни е не да цепим БСП, а да разширим лявото пространство, каза Ангел Коджаманов. На въпрос каква цел си поставят за предстоящия евровот, той каза, че целта им е да удвоят левите избиратели в региона.

На последните парламентарни избори за БСП гласуваха около 8 хиляди души и завоюваха едно депутатско място в 42-то Народно събрание.Според регионалните представители на гражданската инициатива в най-скоро време нейни организации ще бъдат изградени във всички общини на региона.

„Имаме надеждата да привличаме хората в активна възраст, които са се изградили вече като професионалисти и имат какво да кажат и да направят за обществото”, подчерта инж. Ангел Коджаманов
 „Наясно сме, че ще ни е трудно да убедим хората да заявят открито симпатиите си за гражданско движение АБВ, още повече в специфичен регион като Кърджали“, каза в отговор на журналистически въпрос, свързан с това дали има притискане от страна на ръководството на БСП, адвокат Димитър Шереметев.
hard admin

*

Top