Хотелиерите във Фанари: По 10 евро за нощувка на турист от Родопите

По 10 евро на човек за нощувка в апартамент на брега на морето – това е офертата за българи, която предлагат за Великден и Гергьовден в курортното селище Фанари в Северна Гърция.
От Кърджали през ГКПП „Маказа” до Фанари се стига за около час и половина. Селцето е предпочитана дестинация и за туристите, които ползват граничния пункт край Златоград.
„Готвим много изненади за туристите от района на Кърджали – и като качество, и като цени. Съобразяваме се с вашия стандарт. Около моето заведение, което е на самия бряг на морето, се предлагат няколко апартаменти и студиа, в които в началото на сезона през май цените са в порядъка на 20 до 30 евро. От юни цените се увеличават, но не драстично. Тогава нощувката на човек стига 10 евро. В апартаментите могат да отсядат и по две семейства, предлагат се всякакви удобства”, заяви пред 24rodopi.com Козма Дукакис, собственик на най-оборотната таверна във Фанари. Той прогнозира, че сезон`2014 ще бъде от най-добрите в последните години. Само през последният уикенд в таверната на Козма Дукакис са обядвали около 40 човека от Кърджалийско, Смолянско и Пловдивско.
Както първи 24rodopi.com писа, плажовете в Северна Гърция ще бъдат готови още в първите дни на май заради българските туристи.
Гърците очакват плажуващи туристи от регионите на Кърджали, Смолян, Хасково, Пловдив и Стара Загора за почивните дни за Деня на труда и Гергьовден, стана ясно на заседание на управата на Комотини. Плажните ивици, за които отговаря управата на Комотини да бъдат почистени тази година по-рано, разпореди кметът Георгиос
Петридис. Той се е срещнал със сдруженията на хотелиерите и ресторантьорите, които били категорични, че при слънчево време всички туристически обекти ще се напълнят с комшии. Очаква се заетостта на обектите да е в порядъка на 60 до 80 процента.
Във Фанари ще посрещат гости от България и на 18, 19 и 20 април, когато ще се почива за Великден.
От професионалните сдружение представили отчети за нови инвестиции в таверни, хотели, плажни барове, къщи за гости и други обекти. Почти всички собственици на туристически обекти са похарчили средства за новия сезон, който се очаква да бъда най-добрият в последните 10 години, заради отварянето на граничния проход „Маказа”.
Един от  четиризвездните хотелите  край Мароня пък пусна оферта от 15 до 21 април  с цена за нощувка  в двойна стая от 34 евро на човек.
Традиционно в Златоград предлагат на туристите общи пакети с Гърция на цени от 25 до 45 евро на човек. В сумата освен нощувка, са включени закуска и вечеря в Ксанти, Миродато, Марония и Портолагос. Новост за предстоящия летен сезон  е специалното предложение за риболовци, включващо общ пакет за базата в село Ягнево край Златоград и пристанището в Портолагос.  Еднодневна екскурзия до  плажа край  Миродато и обяд  в крайморска таверна струва 18 евро на човек.
Сезонът в Северна Гърция ще започне на 1 май и ще продължи до 15-20 октомври.
На снимките:
Туристи във Фанари от Родопите има в топлите мартенски дни
Пред таверната на Дукакис се вее и знамето на България
Всичко струва 25 евро, десертът-почерпка от заведението още не е сервиран
Аспасия Димас,
специално за 24rodopi.com
hard admin

*

Top