Христо Василев бил в отпуск в деня на инцидента

51-годишният прокурор от Окръжна прокуратура в Смолян Христо Василев, който е бил двама мандата зам.-окръжен прокурор,  бил в отпуск в деня на трагичния инцидент в язовир „Кърджали”.

Василев бил страстен риболовец от години, а районът на така нар. „нула” на язовир „Кърджали” – любимото му място за риболов. Селата и махалите наоколо са почти обезлюдени. Рибари от цяла Южна България се събирали тук. Василев се интересувал от стари имоти, възнамерявал да си направи вила край Китница.

Както вече писахме, за последно прокурорът се е чул с близките си вчера към 10 ч. Опитите на семейството да се свърже с Василев по-късно се оказали неуспешни, защото той не вдигал телефона си.

Към 23 ч. в понеделник в полицията в Ардино е бил подаден сигналът за изчезналия мъж и веднага е било организирано издирване. Полицаите открили първо джип „Сузуки”, собственост на прокурора, а по-късно били открити дрехите и въдицата му.

На сутринта в района на инцидента пристигнала съпругата на Василев – Светлана, заедно с бившия шеф на „Криминална полиция” Стойчо Братанов. Жената на прокурора първа видяла тялото на мъжа си във водата. Към 7,15 ч.трупът бил изваден от водолазен екип.

При първоначалния оглед криминалистите установили, че най-вероятно мъжът се е подхлъзнал и паднал сам във водата. Не са открити улики за насилствена смърт. На огледа на местопроизшествието е присъствал и окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров.

hard admin

*

Top