Христо Русев изпрати писмо, описва схемата на измамата с имотите в Кърджали

В 22:39 часа на 15 март в редакцията на 24rodopi бе предоставено писмо от обявения за общодържавно издирване строителен предприемач Христо Русев. В него осъденият на 7 години и 8 месеца затвор бизнесмен описва как е станала измамата с жилищата.
Ще припомним, че към 50 човека са измамени в аферата “Един имот продаден поне на двама”.
Публикуваме писмото без редакторска намеса
 
На 19.11.2010 година адв.Дуков в присъствието на адв.Бояджиев и Кирилка Русева-моята бивша съпруга, ми заяви, че трябва да прехвърля обекта, находящ се на ул.”Сан Стефано”, защото щяло да имам много кредитори и щели да го вземат, както направи и той по описания по-горе начин. Под давлението на съпругата ми, нейната настоятелност и заплахи, че ще ме напусне, ако не се съглася с мнението на адв.Дуков и самия адв.Дуков бях принуден да прехвърля Обектите, находящи се на ул.”Сан Стефано”№13 на сестрата на съпругата ми Теодора Манолова, като това може да се провери в службата по вписване факта, че адвокат Дуков вдига възбраната на въпросния имот и веднага се подаде молба по вписване на новата сделка.
Адв.Дуков, и Теодора Манолова устно ми гарантираха, че прехвърлянето е фиктивно и моята работа по обекта, свързана със строителство и продажби, няма да бъде възпрепятствана. Доказателство за фиктивното прехвърляне на обекта е факта, че не съм получавал от Теодора Манолова сумата от 208 000лв. (двеста и осем хиляди лева), посочена в нотариалния акт, тъй като тя никога не е разполагала с такава сума и вероятно наличието на такъв финансов ресурс не е деклариран от нея в съответните институции.
Без мое знание и съгласие Теодора Манолова и Росен Манолов са продали обектите на фирма „Радекс”ООД, която е основана от Данаил Дуков и продадена на Стамен Чакъров и съдружника му.
В същото това време, под натиска от страна на адв.Дуков и заявяването му, че има връзки в прокуратурата и ще смени името на детето ни, ако не се съглася с заповяданото от адв.Дуков, бях принуден да прехвърля Обектите находящи ул.”Гео Милев” в квартал „Възрожденци”, които се водеха на ЕТ”Русев-73-Христо Русев” на същата тази фирма „Радекс” ООД. От въпросната фирма не съм получавал никакви финансови средства въпреки факта, че в нотариалния акт той твърди, че е заплатил сумата.
През месец януари 2011 година молех многократно адв.Дуков и партньори, съпругата ми и Стамен Чакъров да си ми върнат имотите, но получавах само обидни реплики от страна на горецитираните.

В последно проведения разговор с адв.Дуков на 30.04.2011 година той ми заяви следното: „Прокуратурата не можа да си свърши работата срещу тебе, но сега ще видиш аз как действам.

hard admin

*

Top