Христо Русев се предаде!

Строителният предприемач вече е зад решетки

 

Скандалният строителен предприемач Христо Русев се предаде на властите в град Пловдив. Той вече е прехвърлен в затвора, съобщава в новия си брой всекидневникът „24х7 Родопи”.

Бизнесменът беше осъден на 7 години и 8 месеца затвор за измама в особено големи размери, но малко преди да бъде прибран, изчезна в стил „Братя Галеви”.

Собственикът на фирмата „Ахридастрой” отнесе присъда от 7 години и 8 месеца за схемата „Един апартамент – продаден поне на двама”.

Преди и по време на съдебните заседания Русев твърдеше, че също е жертва на измама и посочи завлекли го лица, сред които и бивши прокурори.

Първите 19 от измамени се жалваха в Окръжна прокуратура преди повече от година и тя повдигна обвинение срещу Русев. По това дело се доказа, че причинената вреда е в размер на 456 586 лева. Районният съд осъди Русев на 7 години и 8 месеца затвор. Той, прокуратурата и двама от измамените, обжалваха присъдата. Процесът в Окръжния съд трябваше да започне през септември, но Русев бе приет за лечение в болница „Хигия” в Пазарджик.

Междувременно прокуратурата внесе в Районния съд още един обвинителен акт – за другите измамени.

 

Четете „24х7 Родопи”

hard admin

*

Top