Цацаров крепи гражданския мир, не казва цялата истина за И. Ф. и Цв. Цв.

Главният прокурор на републиката видимо е уравновесен и много отговорен човек. Има свой стил, не копира, не залита емоционално.

Сотир Цацаров крепи гражданския мир в България. Защото…

Представете си, ако главния прокурор на България беше нещо средно между Цв. Цв. и И. Ф.

И ако действията на прокуратурата вървяха като римейк на акциите на МВР срещу бившия военен министър Николай Цонев, лекарите в Горна Оряховица и десетките „организирани престъпни групи” в различни кътчета на родината (Изброените вече започнаха да смъкват пари от бюджета като обезщетение за изтърпените репресии).

И ако в лятото на освободената гражданска енергия главните действащи лица бяха тези отпреди 1000 дни…

Тогава обществото нямаше да се размине само с ръкописните бележки в личния бележник на председателя на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, от които става ясно как по заповед на И. Ф. и Цв. Цв. се „удряли” неудобните, се очерняли непослушните, се съсипвали човешки съдби.

Тогава нищо нямаше да бъде спестено и щеше да стане страшно. Защото случаят „Тефтерът на Златанов” е по-скоро върха на човешката глупост и терзанието на данъкоплатеца какви „тупани” ядат парите му, но не и цялата визия за наказателните механизми на старата власт. Златанов просто е бил окрилен от службата, която получава, и която в никакъв случай не съответства на възможностите му, и от престараване пред началниците си работел като поредната „калинка” във властта.

Този премахвал, онзи удрял и доволно докладвал. Ако психотерапевт анализира случая, най-вероятно ще стигне до извода, че дебелото момче Златанов е връзвал консервни кутии за опашките на котките в Габрово и на дърти години намерил най-добрия заместител на любимата си игра.

Но стига с този Златанов.

И. Ф. и Цв. Цв. са имали много по-умни и по-талантливи от него послушници за елиминиране на неудобните. И те са пипали по-умно, а дори и на хладилник да са залепяли бележки, то те са били неразгадаеми и за агенти на ДАНС даже.

Днес главният прокурор Сотир Цацаров знае много по-страшни неща, от които в нормалния демократичен свят падат глави на президенти, премиери, министри и т.н. На доста югоизточни километри от нас пък улицата вкарва държавата в режим „Краят на света ли идва?”. Логиката на рефлексите на хората от властта и тези на народа показва, че България се намира някъде по средата. Това най-вероятно и Цацаров отчита и спестява всичко онова, което може сериозно да разклати родината му.

 

24rodopi—————————————————————–
Само сега спечели лаптоп SAMSUNG и още 509 страхотни награди! Виж

hard admin

*

Top