Цветанов: Излишно бе това, което направи ДПС в Кърджали!

Това, което направи ДПС в Кърджали бе излишно, така коментира в Доспат вицепремиера Цветан Цветанов скандала в Кърджали, при който бе отказано ген. Делов да бъде обявен за почетен гражданин.
Министърът на вътрешните работи, който е и председател на Националния комитет за честване на 100-годишнината отбеляза, че е създаден инициативен комитет, който събира подписи в цялата страна, с искане Освободителят на Кърджали да бъде награден с медал за храброст. Предстои среща на комитета в понеделник или вторник, който да обсъди събраните до момента подписи.
Направихме много за последните три години, което се усеща от хората. Това заяви в Доспат министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на среща със симпатизанти и жители на града, след като по-рано заедно с министър Лиляна Павлова откриха пътя Доспат- Батак. Цветанов подчерта, че най-важното  през 2009г. е било възстановяването на еврофондовете, като по този начин милиарди левове са  влезли в българските общини, съобщава 24smolian.
“Създадоха се работни места, направиха се пътища. 20 години са обещавали да направят пътя Батак- Доспат, който днес е факт”, изтъкна Цветанов. “Мнoгo е важно да продължим втори мандат, да получим отново доверието на хората, защото той ще бъде мандатът, в който ще се повишават доходите”, обяви вицепремиерът. Той изтъкна, че през 2013г. ГЕРБ ще даде 600 млн.лв. повече за българските пенсионери. “Ние знаем, че пенсиите са ниски, но правим всичко възможно да ги повишим”, призна още той. 200 млн.лв. повече догодина ще бъдат дадени и за социални помощи. Според Цветанов  има много нерешени проблеми, наслагвани с годините. За пример той посочи как с години общинското ръководство на Девин е водило болницата към фалит, като сега, след като напрежението е избуяло от ГЕРБ ще “намерим най-доброто решение там да има болница”.

Цветанов поздрави мюсюлманите за курбан-байрам и заяви, че ГЕРБ уважава всички религии и ценности. Цветанов призова след 10 месеца хората да са отговорни как ще упражнят правото си на глас.

hard admin

*

Top