Цветанов: Инцидентът срещу Ахмед Доган е изключително неприятен и трябва да го осъдим, но трябва да осъдим и насилието след това срещу едно лице, което беше обезвредено!

“Никой не е казал, че разследването за нападението на Ахмед Доган е приключило”, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред БТВ.

“Разговарях с лидера на ДПС след инцидента, той беше изключително притеснен и аз го запознах с данните, които имаме. Емоционалното му състояние не беше подходящо за конкретни разговори. Запознах го с информацията, с която разполагахме и да го убедя, че се прави всичко необходимо“, каза Цветанов.

“Инцидентът срещу Ахмед Доган е изключително неприятен и трябва да го осъдим, но трябва да осъдим и насилието след това срещу едно лице, което беше обезвредено.

Октай Енимехмедов извърши остра хулиганска постъпка след нападението. Преди четири месеца имаше подобна хулиганска постъпка в ескорта, в който аз се возя, която беше направена много професионално. Колегите обаче не предприеха действия да размажат конкретното лице. Това е едно сериозно насилие, което беше видяно чрез медиите и показва същността на ДПС. Придържайки се към подобен произвол, ДПС застанаха зад действията на тези свои членове и симпатизанти, дори се стигна да му свалят панталона, след като лицето беше обезвредено и не можеше да направи нищо”, каза Цветанов.

Градският прокурор Николай Кокинов казал, че има опит за убийство, защото липсвала експертиза за техническото състояние на пистолета. „Възможно е газов пистолет да бъде преправен в боен. От експертната справка, направена от СДВР беше да не се допуснат спекулации, че в действителност има опит за убийство”, каза министърът.

Сигналът постъпва в 12.25 ч. В Четвърто РПУ и веднага е подадена информация на патрулите. В 12.30 ч. полицаите са в НДК, каза Цветанов. Ако хората от ДПС не виждат униформи, това не означава, че няма полиция, отговори на нападките от партията вътрешният министър. В началния етап на задържането Енимехмедов не говореше с полицаите. Той се отпусна едва в Института по психология, където беше спечелено неговото доверие.

НСО извършва цялостен анализ на ситуацията, видно е опита за произвеждане на два изстрела, а нападателят не е обезвреден, каза Цветанов.

hard admin

*

Top