Цветанов: Откриването на ГКПП Маказа ще даде нови перспективи за Родопите, с Гърция заедно ще работим и за отварянето на пътя Рудозем-Ксанти

Откриването на ГКПП Маказа ще даде нови перспективи за региона, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е и заместник-председател на ПП ГЕРБ, на откриването в Благоевград на трансгранична среща за насърчаване на младежката мобилност и предприемачество. Срещата е между МГЕРБ и ONNED (младежката организация на „Нова демокрация”, Гърция). Цветанов заяви, че МГЕРБ е авангардът за бъдещите политики, които трябва да се реализират в България. „Партия ГЕРБ заложи на европейските ценности на силна и обединена Европа, на интегритет, политика и икономика. Това е част от приоритетите в новата платформа на ЕНП за предстоящата година”, каза министър Цветанов.

Той посочи, че за България и нейните съседи е важно да бъдат приятели и всички да живеят в Европа без граници. Вицепремиерът посочи като пример за добро сътрудничество откриването на пътя Златоград – Ксанти, което е довело до развитие на региона. Според Цветанов правителствата на България и Гърция трябва да работят заедно за откриването на Рудозем – Ксанти и пункта Маказа. Това дава перспективи за свободно движение на хора и капитали.

hard admin

*

Top