Цветанов: Проектът „Бареков” е създаден в „сараите”, първият му успех бе „Костинброд”

„Разполагаме с технологичното време, за да се съчетаят вотът за евродепутати и референдум за промяна на изборните правила”. Това заяви в Кърджали бившия вицепремиер и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той благодари на всички членове и симпатизанти на партията, които направиха всичко възможно, за да съберат огромен брой подписи в подкрепа на искането за провеждане на референдум, с който гражданите да изберат дали да се въведе електронно и задължително гласуване по време на избори.
В Кърджали Цветанов за пореден път посочи, че от ГЕРБ са спечелили и трайно са се настанили в така наречените смесени райони на страната. „Все още се усеща тук страха от ДПС. В ГЕРБ хората никога не са били разделяни по етнически и верски принцип”, категоричен бе Цветанов. Той отказа да коментира изказването на външния министър на Турция Ахмед Давутоглу, който се застъпи за правото на предизборна агитация на турски език. По думите му тази тема е „затворена” в Изборния кодекс. Цветанов обаче посочи, че от ДПС ще търсят отзвук при подобни скандални казуси, за да консолидират предизборно българските мюсюлмани, обявявайки се за „единствени техни защитници”.
Цветанов коментира и новата формация на политическата сцена „България без цензура”. По думите му „сараите” на Доган са в генезиса на нейното създаване. „Първият политически пробив на Николай Бареков бе на 11 май 2013 година по време на случая с бюлетините в Костинброд. Това бе нарушение в деня на размисъл, което обаче успя да манипулира хората, а Бареков бе изпълнил успешно мисията си. През 2005 година започна овладяването на българските медии, което е и основната мотивация за създаването на подобни популистки политически формации, които целят да подведат хората и в крайна сметка да запазят политическото статукво”, заяви Цветанов. Той допълни, че е нямал никакви по-специални контакти с Делян Пеевски, докато е бил на поста вътрешен министър. „Министерството бе отворено за народни представители. Не сме се срещали в хотели и т.н.”, заяви Цветанов.
Цветанов е в Кърджали по повод седмата годишнина от създаването на местнта структура на партията. Малко по-късно днес се очаква край Арда да пристигне и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
На снимките: Цветанов бе посрещнат от народния представител Цвета Караянчева. Симпатизанти на партията закичиха мартеници на зам.-председателя на партията
hard admin

*

Top