Цветан Цветанов: Който в Родопите не работи за ДПС, той е гонен и уволняван

„ДПС провежда масирана реваншистка кампания за пречупване на интелигенцията в смесените региони. Целта на тази акция е върху българските мюсюлмани, българомохамеданите и християните в тези региони да бъде оказана такава репресия, че те да забравят за всяка друга партия и да работят, и да обслужват само ДПС”, обяви в Кърджали зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той говори пред повече от 150 младежи от структурите на МГЕРБ от Южна България, които се събраха в Главатарци на тридневен семинар. Идеята младите гербери да се съберат на брега на язовир „Кърджали” е на евродепутата Моника Панайотова, която се очаква утре да попадне на избираемо място в листата на ГЕРБ със 17-те кандидати за евродепутати.
Както вече 24rodopi.com писа, в събота в Кърджали ще пристигне и лидерът Бойко Борисов, който ще бъде лектор и ще обяви цялата листа за Европарламента.
„В Гърмен от Бюрото по труда беше уволнена служителка с над 20-годишен стаж само защото е от ГЕРБ. В Рибново и Гърмен бяха уволнени училищните директори, за да бъдат наказани, че са гласували и работили за ГЕРБ. Същото се случва в Кърджалийско, Смолянско, Разградско, Търговищко, Шуменско, в Родопите и на много други места. Всеки, който не работи за ДСПС в тези региони, е гонен и уволняван, само защото е от друга партия или е гласувал за някой различен от ДПС. Във всички тези региони ГЕРБ е единствената партия, която е съпричастна с проблемите на хората и няма да ги изостави в трудните за тях моменти”, коментира Цветанов. Той съобщи, че много скоро тези хора от смесените региони ще дойдат в Народното събрание и ще разкажат с подробности какво се случва с тях и кой оказва политическа репресия върху тях.
Зам.-председателят на ГЕРБ каза още, че преди избори ДПС винаги консолидира твърдите си ядра, използвайки противопоставянето и ескалирането на етническо напрежение. „Ние няма да допуснем подобни неща. Голяма смелост е в тези региони да работиш и да се изправиш срещу ДПС, но успешен пример за успех в това противопоставяне са хора като Цвета Караянчева и нейните колеги от Кърджали, колегите в Рибново и Гърмен, в Смолян, Разград, Шумен. Много сила се изисква, за да се изправиш срещу ДПС в тези региони, защото след това срещу теб се изправя цялата репресивна машина на тази партия, а когато те във властта, използва и всички държавни институции, за да се саморазправят с хората, които не са гласували за тях”, подчерта Цветанов. Зам.-председателят на ГЕРБ потвърди, че ГЕРБ е единствената алтернатива на ДПС в смесените региони и да де за пример Кърджали, където БСП и всички останали партии са абдикирали от региона и са го подарили на ДПС. „За да не допускаме повече това, ГЕРБ ще продължи да работи във всички смесени региони, да защитава правата и свободите на всички български граждани без значение в коя част на България живеят. За разлика от всички останали ние ще продължим да се противопоставяме на ДПС с всички позволени от закона начини”, категоричен беше Цветанов пред младежите от ГЕРБ в Кърджали.
Снимка: ГЕРБ
hard admin

*

Top