Цвета Караянчева и Есад Садък гостуваха на 120 родопчани, които живеят на „края на света“

„Нямаме асфалт, газим кал, като духне силен вятър, спира токът, като падне сняг, улиците стават непроходими. Децата ни мръзнат по спирките, защото училищният автобус не може да стига до нас”, оплакаха се 120-те жители на махала Каршишна в община Кирково на срещата си с Цвета Караянчева и Есад Садък от ГЕРБ.
Местните хора от района на Тихомир се принудили да измайсторят самоделен снегорин, за да чистят 2-километровия черен път до центъра на селото. През зимата търговците им доставят хляба с чували на гръб. Със свои средства, на бригадни начала, вдигнали подпорна стена, за да не се изрови настилката от дъждовете. Готови са сами да си изградят и локална водояма за поливане на тютюна и зеленчуците, стига да им се помогне със строителни материали.
Водачът на листата на ГЕРБ в област Кърджали Цвета Караянчева и кандидатът за народен представители Есат Садък се срещнаха с жителите на селата Тихомир, Чорбаджийско и Горно Кирково в пограничната община Кирково.
В село Тихомир произвеждат червена капия, но заради лошите пътища фирмите-купувачи на едро отказват да идват и да им извозват продукцията. „Опонентите ни атакуват, че асфалт не се яде, но вие сте нагледен пример за това как липсата на път лишава хората от поминък и прехрана”, коментира Цвета Караянчева.
„Моята битка като депутат в 41-то Народно събрание и като областен координатор на ГЕРБ в Кърджалийско винаги е била публичните средства да се харчат по предназначение и управляващите да се съобразяват с потребностите на хората, с техните приоритети, а не да се обслужват интересите на определени фирми по партийна линия. Тройната коалиция обезличи ролята на държавата и развърза ръцете на кметовете, а ДПС в Кърджалийско държи хората в подчинение и обгрижва само онези населени места, в които избирателите й са мнозинство”, заяви тя.
„Затова е важно в българския парламент Кърджали да има народен представител извън ДПС, който да работи за хората, без да ги разделя по политически признак и да настоява регионът да е в дневния ред на правителството. През последните години направихме пробив в региона, забихме клин в бастиона на Доган и с вашата подкрепа ще продължим напред със същото темпо”, обърна се тя към местните жители.
„Кирково е общината, спечелила най-много проекти в областта по Програмата за селските райони, но до обикновените хора достигат нищожни средства. В някои села строят фонтани, а вие се молите за 2 км асфалт”, заяви кандидатът за депутат Есат Садък.
Жителите на Тихомир поискаха да се ремонтира пътя за село Стрижба, който ще скъси с 10 км разстоянието до общинския център Кирково и връзката с Маказа.
Двамата кандидати за народни представители откриха нова детска площадка в селото, финансирана от ПУДООС, и посетиха два шивашки цеха с над 150 работнички. Собствениците им поискаха подкрепа и облекчения за малкия и среден бизнес в необлагодателстваните погранични райони по подобие на животновъдите.

Кандидатите за депутати от ГЕРБ разговаряха още с жителите на село Чорбаджийско, дариха спортни екипи на футболния отбор в Горно Кирково и проведоха срещи с общо практикуващи лекари от цялата община.

hard admin

*

Top