Цвета Караянчева: Протестът срещу Шукри Халид е политически, заради „предизборни” дърва и отстрел на елени

Селски кметове в Момчилградско са раздавали дърва за огрев преди изборите на 5 октомври, като са събирали пари на част от населението, без обаче да издават документи за дървесината. Сигналите за нарушения и извършени проверки пък са причината за протестите срещу служителя на Горското в Момчилград Шукри Халид, обяви народният представител Цвета Караянчева. По думите й, недоволството е предизвикано и от блокиране от страна на Халид на разрешение за отстрел на 5 елена лопатари, издадено от Сдружение „Родопи” на едно-единствено лице.
„Подбудите за протеста, който е готвен за вторник в Момчилград, са чисто политически. Те са предизвикани от кметове на ДПС и общински съветници. Имам информация, че депутатът Ердинч Хайрула лично е обикалял района на Нановица, за да кара хората да излязат на протест.
Горският служител Шукри Халид е работил дълги години и е показал прецизност при работата си, той е издал общо 240 акта за нарушения на Закона за горите и Закона за лова. Искам да попитам кои кметове и общински съветници искат да се нарушава закона и кой депутат е поискал на трапезата си да има еленско месо в абсолютно нарушение на правилата за отстрел?”, заяви Караянчева. По думите й в еленовото стопанство са установявани редица нарушения, глобявани от Халид са били и селски кметове.
„По време на правителството на Пламен Орешарски, Шукри Халид бе освободен от длъжност. По-късно той бе уволнен и от фирмата, която охранява болницата в Кърджали, по лично настояване на Бахри Юмер”, допълни Караянчева.
Припомняме, че във вторник е подготвен пореден протест със затваряне на пътя за „Маказа”. Той е организиран от Инициативен комитет „За предотвратяване на репресиите в Държавно горско стопанство – Момчилград”.
„Ние група жители от община Момчилград сме категорично против връщането на работа в ДГС – Момчилград на пенсионирания служител Шукри Вели Халид. За съжаление броени седмици се оказаха предостатъчни за г-н Халид отново да изземе функциите си и да продължи с тормоза над подчинените си целенасочено и селектирано да налагат санкции на местното население и да всява страх сред хората.
За пореден път се убеждаваме, че законите в България са табу за г-н Халид, който предпочита да се ръководи от партийни пристрастия, оказвайки психически тормоз над невинни жители. Неведнъж в негово лице сме ставали свидетели как държавното служене е изоставено на заден план, за сметка на силно желание и болни амбиции за угодничество и слугуване.
Тъмното и съмнително минало на Шукри Вели Халид ни дават основание да търсим своите права като граждани на България и да не премълчим подобен израз на подход, характерен за години, останали далеч в нашето минало.
Искрено вярваме, че институциите в България са неопетнени и няма да допуснат действия на рецидив от този характер да остане премълчан и незабелязан.
В тази връзка настояваме Шукри Вели Халид незабавно да бъде освободен от структурата на ДГС – Момчилград”, се казва в декларацията на комитета.
24rodopi.com
hard admin

*

Top