Цвета Караянчева се срещна с жители на Крумовград и село Падина

Депутатът Цвета Караянчева бе гост на традиционния есенен събор в ардинското село Падина.  Тя поздрави жителите и гостите на празника с пожелание да са здрави, да се радват на изобилие и добри доходи, да пазят традициите и добросъседството помежду си и да съхранят за поколенията мъдростта и пословичното трудолюбие на родопчанина.
Падина е сред най-големите населени места в Кърджалийско. От две години насам се управлява от Николай Чаушев, един от най-успешните кметове в региона, избран с листата на ПП ГЕРБ. Мнозинството от жителите на Падина се занимават с тютюнопроизводство и работят във вътрешността на страната. За селищния празник гурбетчиите се завръщат по родните си места. За доброто настроение на местните хора се погрижи фолклорен оркестър от Крумовград, който до късния следобед оглася площада с популярни хороводни ритми. Не липсваха задължителните скари, сергии,  въртележки и шекер памук.  А вечерта завърши с дискотека в местния клуб.
Пред последните няколко години името на Цвета Караянчева се свързва с редица дарения за жителите на село Падина – в началото на годината тя осигури средства за ново кухненско обзавеждане в столовата на училището, а напролет дари градинска люлка на детската градина. От щедростта й са се ползвали още джамийското настоятелство и читалището, отбелязват от пресцентъра на партията.

На 19 октомври депутатката от ПП ГЕРБ присъства на литургия, отслужена от отец Александър и отец Карамфил в църквата  „Св. Иван Рилски” в Крумовград, която отбеляза храмовия си празник. Тя бе посрещната изключително радушно от събралите се над  100 души християни, които я поздравиха за проявеното мъжество на парламентарната трибуна в петък, когато изказването й за новата Тройна коалиция, предизвика гневни изблици от страна на Волен Сидеров и групата на Атака.  Храмът в Крумовград е строен през 1934 г  по инициатива на местни жители. Обявен е за паметник на културата и е сред малкото у нас, които носят името на светеца Иван Рилски. Неотдавна с финансовата подкрепа на ПП ГЕРБ бяха ремонтирани прозорците на църквата. След празничната литургия на миряните бе раздаден курбан. Две от жертвените животни бяха дарени от общинската организация на ПП ГЕРБ.

—————————————————————–
Изберете книгата, променила мисленето на хиляди жени в Европа!

hard admin

*

Top