Цветомира и Тодор знаят къде се намира най-близкото до Кърджали "невероятно диво място"

Цветомира Михайлова, 38 г.
Артист и моден дизайнер
Тя е завършила НХА, специалност скулптура, но най-дълго време е посветила на настоящата си работа – криейтив мениджър и дизайнер в Mason’s България от 12 години.

Тодор Митев, 38 г.
Интериорен и продуктов дизайнер
Също възпитаник на НХА. Неговото първо предизвикателство в продуктовия дизайн са телевизионните студиа, изложбени щандове и сценография. В момента се занимава с интериорен дизайн на частни домове, магазини, корпоративни офиси, заведения, хотели

Цвети и Тодор се познават от “невръстна детска възраст”, още от ученическите си години в Художествената гимназия в Кърджали. Той бил впечатлен от силното ѝ индивидуално присъствие и начинът, по който се облича – променящ средата и правилата, а тя от “истинския мезонет, който беше построил за котката си”. Още тогава ги свързва страстта към рисуването, електронната музика, киното и, разбира се, любовта един към друг.
И днес основното, което ги събира, е изкуството и създаването на такова, казва Цвети. “Харесва ми и усещането, че с него може да си себе си, без да се налага да играеш роля”, продължава тя. Оставяйки очевидните физическите качества настрани, Тодор харесва вдъхновяващото ѝ присъствие и отношението ѝ към живота. “Начинът, по който преследва целите си, е изумителен”, казва той с усмивка.
Любимите им места за излизане са “наистина навън – терминал 1 и 2”. Извън страната се забавляват много по-качествено, без претенция към клубовете, които избират. “Музиката те кара да танцуваш, хората са усмихнати и те зареждат с положителна енергия”, обяснява Цвети. Сещат се за последната им интересна случка извън граница, когато тръгнали към Гърция с резервация за “перфектния хотел – със СПА и т.н”. “За щастие по пътя се изгубихме и попаднахме на “Плажът” – невероятно диво място с небрежен плажен бар и изненадващо добър диджей, където решихме да останем за няколко часа. Плановете ни се обърнаха на 180 градуса – купихме палатка от най-близкия хипермаркет и последваха дни и нощи със студени коктейли и невероятна музика.” “Често се чувстваме като участници във филм и най-хубавото е, че в повечето случаи е комедия с фентъзи елементи”, допълва Цвети с усмивка.
Така е винаги – при тях партито обикновено започва в ранните часове и приключва в ранните часове. “След два дни”, смее се Тодор. Цвети разказва, че обичат да излизат заедно и с любими хора, като част от удоволствието е да споделят емоциите и преживяванията си. Навън Цвети забелязва хората с присъствие и собствен стил и небрежният шик я вдъхновява, докато Тодор се концентрира в заобикалящата среда: “Откривам детайлите, които правят интериора на едно място интересен.” Любимите им места в София са Culture Beat, Yalta, Sofia Live Club и наскоро затворилият бар Radio Café.
Перфектното прекарване за тях се създава от приятелите, музиката и коктейлите. “Дори и на най-шикозното място, ако музиката не е на ниво и хората не се забавляват активно, а просто наблюдават и обсъждат, парти няма”, отсича дизайнерът.

hard admin

*

Top