Цитат на деня: Озаптете Волен Сидеров!

Изцепките на националиста минаха всякакви граници, след като се опита да провали заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Сценката, която разигра Волен (вижте видеото вдясно – б. р.), беше изключително тъпа, а по-тъпа от нея бе само липсата на адекватна реакция от останалите политици, които вместо да го озаптят, го оставиха да си разиграва цирка пред медиите.
Борисов театрално напусна, без дори да положи усилия да озапти бившия си пудел, който впрочем гласува и за неговото правителство, а Станишев, Местан, Орешарски и останалите мълчаха почти съучастнически на изцепките на Сидеров.
След като дни наред провокира улицата, днес лидерът на „Атака” се опита да торпилира последните усилия за намиране на разумен изход от кризата. Тук трябва да отбележа, че колкото голяма е вината на политиците за разцвета на това политическо недоразумение, толкова е голяма и на медиите, които от началото на годината не спряха да показват този палячо и да му вдигат акциите, които му стигнаха дори да прескочи 4-процентната бариера, след като беше политически труп.
Днес всички трябва ясно да кажем, че този човек и поведението, което олицетворява, нямат място в българската политика. Необходимо е всички да му дадем ясен знак чрез бойкот. Добре е върху това да се замислят и неговите съпартийци от „Атака”, както и членовете на парламентарната му група, между които има сериозни, свестни и интелигентни хора. Със своето поведение той ги дискредитира тотално и ако те го оставят без реакция, ще означава, че напълно се солидаризират с този манталитет и безобразно поведение.
Освен това е очевидно, че Волен действа по поръчка, че акциите му са добре платени и спонсорирани, и че чрез него задкулисни сили се опитват да тласнат страната в хаос, за да извлекат полза.
Ще бъде добре всички колеги журналисти да се опитаме да затворим медиите за този човек, защото чрез тях той черпи енергия и благодарение на тях съществува. И Волен, както и най-големите политически чудовища в новата българска история, бяха родени от безкритичното отношение на медиите и липсата на гражданска мисия в журналистическата професия. Самият Сидеров беше журналист, което говори за качеството на тази професия у нас. Ако му позволим да приказва чрез нас, означава да ставаме съучастници в цирковете, които разиграва.
Явор Дачков
 
На снимката: Лош вкус! Този колаж на Волен Сидеров е най-оборотният фотос в социалните мрежи на 20 юни
hard admin

*

Top