Цитат на деня: Строителят на парк „Арпезос Север“ откри българското Ел Дорадо

Бизнесменът Тодор Бояджиев от Димитровград може да претендира за откривател на българското Ел Дорадо. Строителният предприемач, който усвои 10 милиона лева за изграждането на парк „Арпезос Север” в Кърджали,  знае как да извлича злато от пясъка, много преди да влезе в съдружие с новите стопани на несебърските дюни, пише в последния си брой сп. “Тема”.
Възходът на компанията му Ти Ви Би започва веднага след парламентарните избори през 2009 г. с преобръщане на резултатите от търга за строителството на парк “Арпезос-Север”, който трябва до облагороди пространството около прословутото Водно огледало в Кърджали. Проектът е на стойност 9 870 027 лв. и се финансира по ОП “Регионално развитие”. Фирмата на Тодор Бояджиев е избрана за изпълнител, след като обжалва първоначалното решение на комисията проектът да бъде поверен на местното строително обединение “Арпезос-Кърджали”. Ти Ви Би обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която излиза с решение в полза на Бояджиев. Между внасянето на жалбата и произнасянето на КЗК съставът на комисията е подменен с кадри на ГЕРБ. По проект паркът трябваше да е завършен на 8 март миналата година, но е предаден на 21 септември.
Според публикация на в. “Преса”, жители на Кърджали са недоволни от качеството на извършените дейности. Бивш казармен плац в парка бил засипан с тънък слой хумус, вместо бетонът да бъде изкъртен и извозен. Първите поражения били налице – растителността съхнела.
Из разследване в новия брой на списание „Тема”
hard admin

*

Top