Цитат на деня: 3 години държавата репресирала определени фирми, за да ги държи в подчинение и страх. Виновен за икономическия растеж бил Симеон Дянков

Държавата репресирала определени фирми в последните 3 години, обяви банкерът Левон Хампарцумян.
Не толкова Европейския съюз е бил пречка за икономическия ни растеж от 2009 година досега, а лошата ни администрация, репресиите на държавната машина, изразяващи се в постоянни данъчни проверки, които държат определни фирми в подчинение и страх заяви по Бтв банкерът.
Още през 2009 година министърът на финансите Симеон Дянков извърши неправилна стъпка като спря плащанията от държавата към фирмите за свършена работа и така удуши бизнеса, отсече Левон Хампарцумян.
Изпълнителният директор на “Булбанк” в България смята, че има държави, които живеят добре и с ниски, и с високи данъци. Въпросът е как се харчат парите от данъците.
Според Хампарцумян трябва да направим така , че икономиката да работи и след това да се мисли за данъците. Той не прие и твърдението, че определени хора с кредити имат полза от нестабилна политическа среда в страната. “Кредитите у нас за бизнеса са повечето в евро, няма група хора, която да спечели от обезценяването на лева”, смята той.
Държавният ни дълг е малък, частните задължения са големи, но това е въпрос на пазаран икономика. Трябват ни основни икономически реформи, трябва да се даде път на предприемчивите хора, те могат да създадат богатството на държавата, смята банкерът. Според него основен проблем на икономическата среда у нас през последните години е нейната непредсказуемост.
 
На снимката: Като министър Симеон Дянков дойде в регион Кърджали 7 пъти. Той не изпълни нито едно от поетите обещания. Излъга три пъти металурзите, 3 пъти посочваше дати за отваряне на прохода Маказа, не разреши Кърджали да получи спечелените 1 милиона лева за Перперикон

—————————————————————–
Станете част от най-голямата конференция за туризъм в България! Научете повече сега!

hard admin

*

Top