ЦС на ДПС: В Кърджали сме добре! Изборният резултат е на 3-то място в страната

Организациите на ДПС в Кърджалийско са работели добре – това е изводът на Централния съвет на движението за „Избори`2013″.
Най-голям успех ДПС отчита в Стара Загора, където има ръст от 3 500 гласа и за първи път са спечелени два депутатски мандата, отчели членовете на ЦС на ДПС по време на заседание в столицата. Благодарение на втория мандат в Стара Загора в парламента влезе 25-годишният Шендоан Халит от ардинското село Русалско.
Резултатът в област Кърджали отрежда на местното ДПС трета позиция, е отбелязало в анализа. 46 407 човека гласуваха за ДПС на 12 май в Кърджалийско. Спадът в изборния резултат спрямо предишните вотове се дължал на напусналите региона, посочват от ДПС. Около 5 000 изселници пък решили да гласуват в Турция, вместо да пътуват до родния край.
Било отчетено, че още със смяната на системата „Д`Онт” с „Хеър – Ниймайер” отпаднала целта „5 от 5 възможни мандата”.
Планът-максимум на движението бил да се спечелят 4 мандата в Източните Родопи. Системата „Хеър” обаче изиграла лоша шега на актива в Кърджали и зарадвала структурите в София и Видин. Ще припомним, че с остатъчните гласове от 9-ти Кърджалийски многомандатен район и с резултатите от Турция ДПС вкара депутати от София и Видин. В страната за ДПС са гласували 400 466 гласа.
hard admin

*

Top