Цяла нощ звъня на 112, за да отмъсти на Бърза помощ – глобиха го 1 000 лева

Цяла нощ пенсионер по болест от момчилградското село Чуково си говорел с операторите на Спешен телефон 112, за което преди седмица отнесе 1 000 лева глоба от Районния съд. Заплашен бил от 2 години затвор, но заради чисто съдебно минало отървал наказателна отговорност.
Семейството на Д. М. С. от Чуково страдало от различни болести. С разклатено здраве били той, съпругата му, детето му, сестра му, майка му. Често ползвали услугите на Филиала за спешна медицинска помощ в Момчилград.
На 5 май 2012 г. на сестрата Незие Исмаил й прилошало. Д. М. повикал линейка чрез телефон 112. Пристигнал дежурен екип, който откарал Незие и брат й в Момчилград. Там лекарите я прегледали и препоръчали да се консултира с личния лекар. Афектиран от това, в 23.10 часа Д.М.С. се обадил отново от своя телефон на 112 и обявил, че не е доволен от лекарите.
Двадесетина минути по-късно мъжът отново позвънил на 112, за да съобщи, че Юсеин Мехмедали от село Прогрес от половин час е с високо кръвно и поискал екип от Спешна помощ. Сигналът бил фалшив.
Малко по късно от телефон 0888 58 99 77 Д.М.С. отново позвънил. Представил се с името Ферди Юсеин и потвърдил сигнала за болния Юсеин Мехмедали. Екип на Спешна помощ тръгнал незабавно за село Прогрес. Уговорката била човек да чака медиците на спирката, за да ги заведе на конкретния адрес. Екипът отишъл на място и чакал 15 минути, но никой не се появил. Медиците се прибрали в Момчилград.

Полицаите бързо разкрили Д.М.С.

hard admin

*

Top