Часове преди смъртта на Илия: Руснака и Козата отнели GSM от момче, то ги заплашило с брат си (снимки)

Илия Руснака и неговият авер Коце Козата са отнели мобилен телефон от хлапе в квартал „Възрожденци”, часове преди смъртта да покоси 28-годишния кърджалиец.
„GSM-ът беше на Миро Гаргата. Момчето се ядоса и заплаши Илия и Коцето с брат си. Щял да го извика, за да ги пребие и двамата”, разказаха хора от квартала. По думите им и Руснака, и Козата са употребявали наркотици. „Пушеха трева често, Илия обаче посягаше и към по-твърди опиати, не му бе чужд и хероинът”, коментираха познати на двамата.
Няколко часа след скандала за телефона, Илия е открит мъртъв в междублоковото пространство в началото на „Възрожденци”. Една от версиите за смъртта му пък е именно свъхдоза хероин. На метри от тялото му, медиците откриват в безсъзнание и друго момче от компанията на Илия, най-вероятно приятелят му Коце.
Двамата живеят в един и същи блок в квартала.
„Сигнализираха хора, че млад мъж лежи на паркинга и може някоя кола да мине върху него. Когато на място е дошла линейката, е намерено и другото момче”, коментираха хора от квартала.
„Тялото на момчето беше в калта на няколко метра от магазина, бил е по гръб ми разказаха комшии. Сутринта до вратата на магазина открих хвърлени ръкавици, с които вероятно са извършвали огледа.
Много често се събираше тази компания момчета. Обикновено на беседката пред блока. Пиеха бира, алкохол, вдигаха гюрултия, неведнъж сме се оплаквали от шума. Пушеха и трева. Жалко, че млади хора така си отиват от този свят”, коментира пред наш репортер магазинер в квартала.
Както първи 24rodopi.com писа, тялото на Илия О. бе открито около 23 часа в четвъртък. „Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед. Няма улики за насилствена смърт. Тялото е транспортирано за аутопсия в отделението по съдебна медицина на кърджалийската болница”, потвърдиха от Областната дирекция на полицията.
24rodopi.com
На снимките:
Масата, на която често запивали младежите. На малката снимка е Козата
Мястото, където е намерено тялото на Илия
Паркингът, където е открит в безсъзнание приятелят на Руснака
Блокът, в който живеят Руснака и Козата
hard admin

*

Top